Sökmotoroptimera dina texter för ett bättre resultat. Lucka 11

jul-sesnordic-11I dagens lucka ska vi titta närmare på texter och hur Du sökmotoroptimerar Dina texter för att fånga besökarnas intresse samt få ett bra resultat i sökmotorerna. Utan text så finns det inget innehåll på webbplatsen så därför är det väldigt viktigt att ta sig tiden att göra texterna så bra som de bara kan bli både för besökarna men även för sökmotorerna. Så häng på så startar vi!

 

Att tänka på när du skriver texter för webben

Ett generellt råd inom sökmotoroptimering brukar vara att en sida ska innehålla minst 250 ord samt att man ska använda sökorden ett visst antal gånger i texten för att kunna få bra placeringar. Detta är sant till viss del men om du istället fokuserar på att skriva bra och intressanta texter för dina besökare så kommer du i de flesta fall komma upp till dessa 250 ord samt att du på ett naturligt sätt nämner sökorden.

Se detta avsnitt av SESGuide för fler råd om vad du bör tänka på när du skriver dina texter.

 

Nu när du fått lite tips & råd, gå igenom texterna på din webbplats för att se om det finns något du kan förbättra. Fortsätt gärna att följa SESNordics Julkalender 2013 för fler tips, smarta verktyg & att göra-listor som kan  göra din webbplats mer synlig i sökmotorerna!

Har du frågor? Kontakta oss!