Lucka 1 – De bästa 5 tipsen för att få inlänkar – SESNordic

Hej och Varmt Välkommen till SESNordics Julkalender 2015!jul-sesnordic-1

Ville du ha en julklapp skickad till Dig från oss? Maila bara in din postadress till info@sesnordic.se (märk med “julklappar 2015”) och håll utkik i postlådan 🙂

Nu:

Lucka 1 – De  5 bästa tipsen för att få inlänkar

 1. Strunta i <nofollow> taggen – Länkarna är bra ändå!
  Vad spelar det för roll att det står nofollow? Det är människor du vill ska läsa ditt innehåll, inte robotar i första hand. Det är också människor som delar vidare, handlar osv om de gillar vad de läser.
 2. Fokusera på länkar som driver verklig trafik
  Du vill ha in trafiken och verkliga besökare till webbplatsen. Vad spelar det för roll om du har 40 000 inlänkar som inte driver in verklig trafik (som handlar, delar med sig av sidor m.m.)? Faktiskt bortkastat.
 3. Skriv relevant innehåll för dina besökare och din målgrupp
  Ett relevant och riktigt bra innehåll ger inlänkar till siten. Genom att skriva relevant innehåll för dina besökare och din målgrupp så ökar chanserna att de vill dela med sig av innehållet.
 4. Tänk Användare – inte Sökmotorer
  Och sluta upp med att fokusera på IP nr, det är besökarna du är ute efter! Bygger du en bra webbplats med bra, relevant och målgruppsinriktat content blir du premierad i Google. Punkt.
 5. Var själv aktiv
  Kolla runt på olika relevanta forum och bloggar. Vad skriver de? Vad undrar de över? Här kan du dels snappa upp vad din målgrupp vill veta men också har du möjligheten att själv besvara frågor och liknande. Och givetvis skall du då länka tillbaka till din webbplats eller till specifika sidor på din webbplats som är relevant för ämnet.

Fler tips på hur du skaffar dig inlänkar hittar du här.

Men vad bör man inte göra när det gäller länkbygge? Länkar är väl ändå viktiga?

Ja visst är länkar till din webbplats viktigt, men återigen så är det besöket eller besökaren du vill ha. Det är besökaren du gör affärer med. En bra och relevant länk ger din webbplats en trovärdighet gentemot sökmotorerna. Men. För att uppnå detta måste länken vara relevant.

Tips på vad du inte ska göra när det kommer till att bygga länkar

 1. Köp inte externa länkar. Om du absolut vill köpa så se till att länkarna levererar trafik, inte bara en eller flera länkar. En länk utan trafik ger inget kvalitativt (inga besökare som handlar etc.) och Google försöker ständigt sortera bort webbplatser med inköpta länkar.
 2. Bygg inga “satellitsidor” som ska skriva om din produkt/tjänst och sedan länka in till din webbplats. De fungerar generellt inte för besökarna och kommer därmed inte fungera för Google.

Mer information om länkar och sökmotorernas agerande runt just detta kan du läsa här.

Tack så mycket för idag och så hoppas vi ses imorgon!

 

Har du frågor? Kontakta oss!