Lucka 11: 6 st. SEO måsten inför 2016

Robin Forsberg - Project Manager/Search Consultant
070 219 88 03
robin.forsberg@sesnordic.se

Välkommen till Lucka 11 i vår Julkalender!
jul-sesnordic-11

SEO idag

SEO har förändrats genom åren, helt klart. Men inte så mycket som man kan tro ändå. Många av de faktorer som fungerade även för flera år sedan är idag lika högaktuella även om syftet med dem kan skilja. Vad som däremot förändrats enormt mycket är sökmotorernas, men fram för allt, användarens förväntningar och krav av både sökresultatet och webbplatserna. Så det gäller idag, mer än någonsin, att se till att webbplatsen verkligen fungerar för just Din målgrupp och Dina besökare. En användarvänlig, snabb och målgruppsinriktad webbplats blir premierad i Google. Punkt.

SEO-sesnordic

6 säkra SEO tips inför 2016

1. Din avsikt

Du behöver inte arbeta så hårt med specifika sökord och sökfraser för att kunna erbjuda relevanta träffar i sökresultatet. Förr handlade det mycket om klick. Idag handlar det om hur besökaren interagerar med din webbplats. Kommer de tillbaka? Finner besökaren det den letar efter på din webbplats. Det handlar mer än någonsin mer om före- och efterklickaktivitet och din webbplats måste uppfylla besökarens förväntningar och svara på besökarens frågor.

2. Tänk UX

Tänk User Experience. Det är det som gäller. Fokusera på dina användare och din målgrupp.

3. Storleken har betydelse

Skriv hellre långt än kort. Artiklar mer mer text och fler bilder ger givetvis mer för Google att indexera. Men det var inte vad vi tänkte på i första hand. Bättre att erbjuda dina användare relevant och riktig information istället för korta notiser som inte säger så mycket. Finns även en tendens att fler delar de lite längre artiklarna i sociala medier. Och det är klart, de säger ju mer och levererar mer information.

4. Mobilen!

Givetvis måste du nu, om du inte redan gjort det, se till att optimera din webbplats och ditt innehåll för mobila användare.

5. Använd unika bilder

Hänvisningstrafik via bilder är inte lika sort som det en gång varit. På många webbplatser hittar man likadana bilder och chansen att öka hänvisningar från just bilder ökar om du publicerar egna, unika bilder. Sticker ut samt att det hela blir betydligt mer intressant.

6. Snabba upp!

Undersökningar visar att majoriteten av besökare förväntar sig att en webbplats ska ladda inom 2 sekunder. Gör den inte det är risken stor att de lämnar webbplatsen. Användarna är ju smarta också och kommer minsann ihåg en seg webbplats och tenderar således inte att komma tillbaka och ge den ett nytt försök. Så se till att webbplatsen rullar på ordentligt!

Tack för idag och vi SES imorgon!

PS. Bara 5 dagar kvar … 🙂

Har du frågor? Kontakta oss!