Julkalender Lucka 14 – Utvecklingsmiljö

Robin Forsberg - Project Manager/Search Consultant
070 219 88 03
robin.forsberg@sesnordic.se

Var ska ni bygga upp hemsidan?14

Med utvecklingsmiljö syftar vi på var du faktiskt tänker skapa din hemsida, kort och gott byggarbetsplatsen för din hemsida. Det finns ett antal alternativ att välja mellan här och vi tänkte ge er tips på ett par av dem.

Skapa hemsidan lokalt

Att skapa din hemsida lokalt innebär att du, under skapandet av sida, hostar webbplatsen själv på den dator du använder vid skapandet. En fördel med detta är att du exempelvis kan skapa din sida helt offline, ingen internetanslutning krävs. Nackdelen är emellertid att du endast kommer åt sidan via den dator du lagrar sidan lokalt på, såvida du inte delar ut katalogen där hemsidan ligger med andra datorer och nätverk.

Skapa hemsidan på din domän

Självfallet kan du även skapa din hemsida direkt på din domän. Vi rekommenderar dig emellertid att du vid detta tillvägagångssätt i så fall ger besökare till din domän ett meddelande om att hemsidan är under uppbyggnad och att du även lägger installationen av din hemsida i en underkatalog till domänen som du filtrerar så endast du har tillgång till utvecklingsmiljön. Detta innebär att du på www.dindomän.se ger besökare ett meddelande om att hemsidan är under uppbyggnad och under t.ex. www.dindomän.se/utveckling skapar du hemsidan, här sätter du alltså upp filtreringen så att enbart du har åtkomst till utvecklingsmiljön. Fördelen med detta tillvägagångssätt är att du kan få åtkomst till utvecklingsmiljön oavsett var du befinner dig och vid vilken enhet som helst. Många webbhotell erbjuder även specifika utvecklingsmiljöer du kan bygga upp hemsidan på men detta varierar beroende på var du hostar din webbplats.

Om ni har några funderingar kring hur just du ska sätta upp din utvecklingsmiljö är du varmt välkommen att kontakta oss! Vi ses imorgon för lucka 15!

 

Har du frågor? Kontakta oss!