Julkalender Lucka 7 – Funktioner

Joakim Olofsson - Project Manager/Search Consultant
070 551 66 35
joakim@sesnordic.se

Funktioner

I dagens lucka går vi igenom de vanligaste funktionerna man kan tänkas ha på en webbplats. Det varierar alltid beroende på bransch, men det är vissa funktioner som återkommer på nästan varje webbplats.

Det är viktigt att ha en vision innan du inleder projektet – Vad vill jag att mina besökare ska kunna göra på min webbplats?

Sociala funktioner

Sociala medier är onekligen en betydande del i människors vardag och har blivit en väldigt attraktiv plats för annonsering och kommunikation. Plattformar som Facebook och Twitter är smockfullt av företag och organisationer som vill nå ut och sprida sitt budskap. Därför är det vanligt att ha sociala funktioner på sina webbplatser som t.ex. Facebook- eller Twitterfeeds där man b.la. dela eller retweeta innehållet till sina följare. En vanlig funktion är också att låta besökarna kommentera innehållet och ge feedback.f_icon-svgtwitter-312464_960_720

Kontaktformulär          

Ett simpelt kontaktformulär är en nödvändig funktion som möjliggör värdefull kontakt med besökare. Vare sig det handlar om e-handel, tjänster eller feedback så finns det oändligt med frågor som kan uppstå, därför är det viktigt att besökarna enkelt och smidigt kan kontakta dig så att du kan erbjuda den bästa möjliga användarupplevelsen.

SEO-verktyg

Att synas i sökmotorerna är livsviktigt för att driva en framgångsrik webbplats. Därför är det viktigt att utrusta sig med det bästa SEO-verktygen för att skapa det bästa förutsättningarna för att klättra i rankingen och driva in relevant trafik.

Google Analytics

Att kunna analysera all data är väldigt användbart. Google Analytics är ett otroligt kraftfullt verktyg som låter dig göra djupgående analyser i minsta detalj. Analysera vilka sidor som drar in mest trafik, vilka som sidor leder ut trafik och vad som genererar mest affärer.google_analytics_2014

Nyhetsflöde

Ett innehållsrikt nyhetsflöde är ett bra sätt att höja sig och förmedla sitt budskap till sina besökare samtidigt som man förbättrar sina placeringar i söket genom att skriva en artikel relevant till webbplatsen.

Har du frågor? Kontakta oss!