Lucka 16 – 3 stora SEO misstag du bör undvika 2018!

Lucka 16 – 3 stora SEO misstag du bör undvika 2018!

Hej! I dagens lucka presenterar vi  3 stora SEO misstag du bör undvika 2018. Här kommer de, utan inbördes rangordning. De är alla tre lika viktiga!

1. Ignorera interna länkar

Interna länkar är viktiga både ur ett rankingperspektiv med framförallt för användarupplevelsen. Se till att tillföra och erbjuda mer till dina besökare genom att länka mellan dina olika sidor och inlägg, om det är relevant. Hur vet du då om det är relevant? Jo, tänk så här. Om jag länkar till denna sida/detta inlägg just här, skulle det då tillföra min målgrupp något? Om Ja – Länka, Om Nej – länka inte. Och ja, sökmotorerna följer länkar.

2. Du tror att ditt excellenta innehåll ska ranka i Google utan att sökmotoroptimeras

Content marketing är bra, och fungerar utmärkt tillsammans med SEO. Men vissa tror att bra innehåll är en ersättning för SEO. Ett sådant påstående ligger så långt i från sanningen som det överhuvudtaget kan.

Det är fortfarande mycket viktigt att sökmotoroptimera ditt innehåll, dina sidor och inlägg. Och tänk på att SEO idag handlar mycket om just användarupplevelsen. Ex: Hur kan vi göra detta bättre? Vad fungerar?

3. Har trasiga/brutna länkar

Trasiga och brutna länkar skadar inte bara din SEO, de irriterar  dina besökare. Några av de vanligaste orsakerna till trasiga länkar är raderade eller uppdaterat innehåll, en ändring i URL-strukturen och felaktiga omdirigeringar.

Vill du veta mer eller få hjälp? Varmt Välkommen att kontakta oss!

Har du frågor? Kontakta oss!