Lucka 5 – De 3 vanligaste SEO misstagen

Lucka 5 – De 3 vanligate SEO misstagen

1. Du använder sökord och sökfraser ingen söker på

Sökmotorptimering handlar en hel del om de sökord som du vill att din webbplats ska ranka i sökmotorerna för. Men väljer du rätt? Ett av de vanligaste misstagen vid val av sökord och sökfraser är att försumma preferensen hos sökmotorer och användare för long tail keyword. Medan du kanske definierar dina produkter och tjänster på ett visst sätt, är det viktigare att förstå vilka ord dina potentiella kunder skulle använda för att hänvisa till dem.

2. Du använder redan publicerat innehåll

Något som kan verka smart kortsiktigt. Om detta har fungerat tidigare, på den webbplatsen, borde det inte fungera nu? Nej.

Medan duplicering av texter var en vanlig praxis tillbaka i tiden, straffar idag sökmotorerna detta tillvägagångssätt. Kopiering och plagiering av innehåll ses som en spammig praxis och är en mycket avskräckande factor för sökmotorerna.

Duplikat och tunt innehåll fungerar helt enkelt inte. I stället för att riva av kopior från andra ställen eller använda programvara som “snurrar” innehållet till en ny form, är det värt att investera i att skapa originella och meningsfulla texter. Det här är det enda sättet visa att din webbplats är unik och därmed inte blir nedgraderad och tryckt bakom sökresultaten.

3. Du struntar i Title Tags & Meta Descriptions

Titele och metabeskrivningar är viktiga delar av SEO som inte bör glömmas bort. Hoppar du över dem swingar din webbplats. Är de korrekta kan de förbättra och förklara innehållet på din webbplats. Och därmed kan du få fler klick och fler affärer.

Det var dagens lucka. Hoppas vi ses imorgon igen för fler professionella tips inom sök!

Vill du veta mer eller få hjälp? Varmt Välkommen att kontakta oss!

 

 

 

 

 

 

 

Har du frågor? Kontakta oss!