Vad ingår i utbildningen?

En hel dags utbildning inom Google Ads med professionell och diplomerad utbildningsledare. Dokumentation av kursinnehållet (för att du enkelt skall kunna titta tillbaka när du sitter på ditt kontor igen) samt frukost, lunch och fika ingår.

Certifiering

Efter genomförd utbildning erhåller du ett personligt certifikat i Google Ads. Vid slutet av dagen har du även möjlighet att på plats göra testet för att bli officiellt Google Ads Certifierad av Google.

Early bird och 2 eller fler

Spara 1000 kr/person med early bird pris genom att boka kursen senast 4 veckor innan aktuell kursstart. Därefter gäller ordinarie pris. Är ni 2 eller fler som vill gå på kursen? Då erhåller ni även 10% rabatt/person. Rabatten dras av på fakturan.

 

Kurslokal

Kurslokalen är alltid centralt placerad, ljus, fräsch och välutrustad med modern teknik. Vi tycker även det är viktigt med riktigt god och näringsriktig mat under konferensdagarna och måltidspaketen innehåller givetvis både förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

 • Google Ads Grund
 • Google Ads Avancerad
 • Google Ads Grund

  1. Vad kommer jag att lära mig?
  2. Innehåll kurs Google Ads Grund
  3. Kursmål
  4. För vem?

  Kursen ger grundläggande kunskap och förståelse i Google Ads både för din egna verksamhet och dina kunder. Kursen är en utmärkt grund och ger dig färdigheterna för att vidare genomgå officiell Google Ads Certifiering. Efter genomförd utbildning erhåller du personlig certifiering för grundutbildning i Google Ads. Vid slutet av dagen har du möjlighet att på plats göra det 1:a av 2 test för att bli officiellt Google Ads Certifierad av Google.

   

  Vad kommer jag att lära mig under utbildningen?

  Efter kursen kommer du kunna hantera, optimera och utveckla Google Ads-kampanjer både för den egna verksamheten eller för kunder. Du kommer dessutom ha de bästa förutsättningarna för att vidare certifiering i Google Ads.

   

  Certifiering

  Efter grundutbildningen i Google Ads erhåller du ett personligt certifikat där det framgår att du genomfört en grundutbildning i Google Ads. Du kommer dessutom ha de bästa förutsättningarna att bli Google Ads certifierad av Google. Vid slutet av dagen har du möjlighet att på plats göra det 1:a av 2 test för att bli Google Ads Certifierad av Google.

   

  Innehåll kurs Google Ads Grund

  Heldagsutbildningen är uppdelad på 4 st pass och avslutas med möjlighet att på plats göra 1:a Google Ads testet – Fundamentals. Paus med fika både för- och eftermiddag.

  09.00 Frukost och registrering

  09.30 Utbildning
  – Introduktion till Google Ads
  – Eget Google Ads konto och hantering
  – Kampanjer, annonsgrupper och annonser
  – Matchningstyp för sökord
  – Språk och geografiska inriktningar
  – Olika annonsformat
  – Budget och budgivning

  12.30 Lunch

  13.30 Utbildning
  – Mätning och optimering
  – Beräkna ROI
  – Omvandlingsspårning
  – Prestanda, lönsamhet och tillväxt
  – Hantering av flertalet konton
  – MCC konton

  16.30 Avslutning och utdelning av personliga Certifikat av genomförd grundutbildning i Google Ads

  17.00 Test 1: Fundamentals (frivilligt)

   

  Kursens mål

  Du kommer efter avslutad utbildning att inneha goda praktiska och teoretiska kunskaper i Google Ads samt känna till hur du på bästa sätt kan tillämpa den kunskapen i din verksamhet. Du kommer även ha de största förutsättningarna för att vidare bli certifierad i Google Ads.

   

  För vem passar kursen?

  Kursen i Google Ads riktar sig till dig som vill få en djupare förståelse för programmets många avancerade funktioner. Om du vill bli Google Ads Certifierad av Google passar denna kurs utmärkt. Inga förkunskapskrav.

  Google Ads Avancerad

  1. Vad kommer jag att lära mig?
  2. Innehåll kurs Google Ads Avancerad
  3. Kursmål
  4. För vem?

  Kursen ger utmärkt kunskap och djup förståelse i Google Ads både för din egna verksamhet och dina kunder. Kursen lär dig optimera och utveckla avancerade Google Ads kampanjer och ger dig färdigheterna för vidare bli officiellt Google Ads Certifierad av Google. Du kommer få möjligheten att göra det slutgiltiga och sista testet, Search Advanced, på plats. Efter genomförd utbildning erhåller du ett dessutom ett personligt certifikat för utförd avancerad utbildning i Google Ads.

   

  Vad kommer jag att lära mig under utbildningen?

  Efter kursen kommer du kunna hantera, optimera och utveckla avancerade Google Ads-kampanjer för den egna verksamheten eller för kunder. Syftet med kursen är att du ska klara av Search Advanced testet och bli officiellt certifierad i Google Ads. Möjlighet att göra det andra och sista testet för att bli Google Ads Certifierad av Google ges på plats.

   

  Certifiering

  Efter utbildningen i Google Ads erhåller du ett personligt certifikat där det framgår att du genomfört en avancerad kurs i Google Ads. Du kommer dessutom ha de absolut bästa förutsättningarna att bli Google Ads Certifierad av Google. Vid slutet av dagen har du möjlighet att på plats göra det 2:a och slutgiltiga testet för att bli Google Ads Certifierad av Google.

   

  Innehåll kurs Google Ads Avancerad

  Heldagsutbildningen är uppdelad på 4 st pass och avslutas med möjlighet att på plats göra 2:a och slutgiltiga Google Ads testet – Search Advanced. Paus med fika både för- och eftermiddag samt lunch 1 h.

  09.00 Frukost och registrering

  09.30 Utbildning
  – Genomgång av sökgrunderna
  – Organisera kampanjer och annonser i kontot
  – Alternativ för sökordsmatchning
  – Prestanda för konto, kampanjer och annonsgrupper
  – Förstå annonsposition och anonsranking
  – Faktisk CPC (cost-per-klick)
  – Annonsformat
  – Kvalitet på annons och webbsida

  12.30 Lunch

  13.30 Utbildning
  – Olika AdWords verktyg
  – AdWords Editor
  – Prestanda och rapportering
  – Optimera prestandan ytterligare
  – Lönsamma kampanjer
  – Budget mot prestanda
  – Ads API

  16.30 Avslutning och utdelning av personliga Certifikat av genomförd Avancerad utbildning i Google Ads

  17.00 Test 2, sista testet: Search Advanced (frivilligt)

   

  Kursens mål

  Du kommer efter avslutad kurs att inneha mycket goda praktiska och teoretiska färdigheter i Google Ads samt känna till hur du på bästa sätt kan tillämpa den kunskapen i din verksamhet. Du kommer även ha de bästa förutsättningarna för att klara det sista av Google Ads testen för att slutligen bli officiellt certifierad i Google Ads.

   

  För vem passar kursen?

  Google Ads-kurs avancerad riktar sig till dig som redan har erfarenhet av Google Ads och som har klarat av Google Ads test 1, Fundamentals. Denna kurs riktar sig framförallt till de som vill bli Google Ads certifierade, men även de som vill ta del av och lära sig de mer avancerade funktionerna av programmet.