Google AdWords blir Google Ads

Google AdWords blir snart Google Ads

Den 24 juli 2018 byter Google AdWords namn till Google Ads och du kommer börja märka av det nya varumärket Google Ads. Det nya varumärket Google Ads representerar hela utbudet av kampanjtyper som finns tillgängligt i dag, inräknat Google Sök, Display och Video.

Vad blir nytt?

Det nya namnet och den nya logotypen kommer att synas i produktgränssnittet, i hjälpcentret, på fakturor och på andra ställen. Webbadressen du använder för att komma åt ditt konto ändras från adwords.google.se till ads.google.com. Adressen till hjälpcentret ändras från support.google.com/adwords till support.google.com/google-ads.

Övergången till varumärket Google Ads påverkar inte kampanjresultat, navigering eller rapporter.

– Google AdWords har sedan lanseringen år 2000 utvecklats kraftigt och är idag en plattform som stödjer många olika annonsformat – text, shopping, display, video, annonsering i appar – över fler kanaler – Sök, Youtube, Gmail, Google Maps och Displaynätverket, ett nätverk av partnerwebbplatser (till Google) och appar. Google AdWords har helt enkelt vuxit ur sitt namn, säger Rebecca Hansson, VD SESNordic.

– Jag ser det enbart som en fördel att renodla de olika annonseringsformaten under ett och samma varumärke. Google AdWords associeras till stor del med just textannonsering i Google (Ad-Words), men plattformen innefattar ju som nämnt så mycket mer. Det blir bra det där, avslutar Rebecca.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om Google Ads? Tveka inte att kontakta oss. Ni kanske vill att vi tittar igenom ert befintliga konto och lämnar konkreta förslag till förbättringar? Eller ni kanske vill ha hjälp att komma igång? Oavsett anledning så är ni välkomna att höra av er! Vi kan detta. Vi arbetar som konsulter inom området och är flitigt anlitade kursledare för Googles annonseringsplattform. Givetvis är vi även Certifierade av Google för samtliga annonsformat i det som nu blir Google Ads. Välkommen till oss!

Har du frågor? Kontakta oss!