Google lägger till SEO guide för JavaScript i Google developers

JavaScript utgör en viktig del gällande webbutveckling och applikationer. Att förstå hur Google behandlar JavaScript och hur det fungerar är därför väsentligt för att sedan kunna optimera JavaScript-drivna applikationer för Google sök.

Varför optimera JavaScript?

Att optimera JavaScript kan ge din webbplats bättre möjligheter till högre organisk ranking samt driva in mer trafik till din webbplats. Ökad synlighet ger ökad trafik.

Google lade till JavaScript SEO basics den 18/7. SEO guiden hjälper dig att förstå grunderna i hur Google behandlar JavaScript samt ger tips på hur du kan optimera JavaScript för Google sök.

Vad JavaScript SEO basics behandlar

Guiden behandlar dels grunder och best practice gällande SEO optimering av JavaScript för Google sök. Guiden hänvisar även till länkar för mer läsning om du vill fördjupa dig ytterligare.

Några viktiga punkter som behandlas i JavaScript SEO basics

 • Beskriv din sida med unika titlar och snippets
  Du kan använda JavaScript för att ställa in eller ändra metabeskrivningen samt titeln
 • Skriv kompatibel kod
  Utvecklare bör kunna Googlebots API- och JavaScript-begränsningar.
 • Använda meningsfulla HTTP-statuskoder
  Statuskoderna informerar Googlebot om att en sida har flyttats eller att den inte ska genomsökas eller indexeras
 • Använda meta robotar taggar
  Google säger att användandet av JavaScript för att ta bort eller ändra metataggen för robotar kanske inte fungerar som du förväntar dig, och förklarar, “Googlebot hoppar över rendering och JavaScript-körning om meta-robotarstaggen ursprungligen innehåller” noindex “. Om du vill använda JavaScript för att ändra innehållet i metataggen för robotar, ställ inte in metataggens värde till “noindex”. “
 • Fixa bilder och lazy-loading innehåll
  En bra strategi är att använda lazy-loading för att bara ladda bilder när användaren håller på att se dem

Lycka till med optimering av JavaScript för Google sök! Undrar ni över något så tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi e.

Har du frågor? Kontakta oss!