Google May 2020 Core Update rullar ut vecka 19

Google May 2020 Core Update rullar ut vecka 19

Detta är den andra stora uppdateringen i Google algoritm 2020.

Google har meddelat att med början måndag 03.50 rullar de ut vad de kallar May 2020 Core Update. Detta är den andra Core Update för 2020, den första skedde i januari och nu är det dags igen.

Det är, historiskt sett, vanligt att Google lanserar Core Updates med ett par till några månaders mellanrum. Nu är det 3 månader sedan den senaste stora uppdatering vilket gör att May 2020 Core Update är väntad.

Googles meddelande:

Later today, we are releasing a broad core algorithm update, as we do several times per year. It is called the May 2020 Core Update. Our guidance about such updates remains as we’ve covered before.”

Google meddelar även att det kan ta 1-2 veckor innan Core Update är fullt utrullad.

Vad händer om du blir drabbad av Google May Core Update?

Påverkas du negativt av Core Update är det troligt att din webbplats, enligt Google, innehåller element som inte är kompatibla med de riktlinjer som Google satt upp.

Kontrollerar att SEO företaget du arbetar med följer Googles riktlinjer för webbansvariga och även de övriga riktlinjer för SEO som Google själva satt upp. Det är viktigt för att lyckas på lång sikt i Google.

Påverkas du negativt har Google tagit upp råd och tips på vad du kan göra för att åtgärda den negativa effekten av Core Update.

Behöver jag vidta särskilda åtgärder?

Kanske. Eller inte alls.

Om er SEO byrå inte följer Googles riktlinjer kan det bli lite knivigt och att ni tappar ranking.

Följer er SEO byrå Googles best practice är det inga problem. Snarare tvärtom 🙂

Har du frågor? Kontakta oss!