Google Search Console, verktyget Granskning av webbadresser, visar nu HTTP statuskod, sidans resurser, meddelanden i JavaScript-konsolen och skärmdump

Google har uppdaterat Google Search Console och verktyget Granskning av webbadresser visar nu mer detaljerad och användbar information om en specifik URL.

URL:ens HTTP svarskod, sidans resurser, meddelanden i JavaScript-konsolen och en skärmdump (endast i realtidstest) är nya funktioner i verktyget.

Var kan jag hitta de nya funktionerna i Google Search Console?

Google har delat med sig av denna gif som visar exakt var du hittar de nya funktionerna i Google Search Console.

Vad är nytt?

  • Google har lagt till möjligheten att se en specifik URL:s HTTP-svarskod direkt i verktyget. Du får enkelt veta om sidan returnerar och Google ser en 200 OK, en 404-sida (inte hittad kod), en 301-omdirigeringskod eller något annat.
  • Google visar också de sidresurser som Google har och inte har läst in. Om resurser inte har lästs in beror det på att Google av någon anledning inte kan läsa in dessa.
  • Du får se meddelanden i JavaScript-loggen.
  • Google visar en skärmdump av den specifika sidan.

Varför är detta viktigt?

Att få insikt i hur Google ser din sida är en viktig aspekt i arbetet med SEO. SEO handlar till mycket stor del om att en webbplats ska var tillgänglig och användarvänlig. Att Google Search Console nu visar även dessa nya funktioner kan underlätta i arbetet med sökmotoroptimering.

Insikterna kan användas för att åtgärda, förbättra och justera din webbplats till fördel för dina webbplatsbesökare.

Har du frågor? Kontakta oss!