SESNordic följde med en eftermiddag på Saiva Campings gourmétur i Vilhelmina

Gourméturen startade hos EG vilt i Lomsjökullen, där blev vi väl mottagen av ägaren Erland och dottern Ramona som berättade om sin verksamhet och vi fick smaka på delikatesser så som rökt renhjärta, ren korv och rökt älgkött.

Sedan bar det iväg till Vilhelminas fina bagarstuga. Där fick vi prova på att baka vårt eget tunnbröd på äkta gammelvis i vedeldad bakugn. Bagarstugan finns tillgänglig att hyra för alla som är intresserade och det gick tydligen alldeles utmärkt att även baka pizza i ugnen.

Nästa stopp blev på mysiga Pralineriet mitt i Vilhelminas centrum, där berättade ägaren Monica allt om kakaobönan och om hur processen med att göra praliner går till. Vi fick smaka några av hennes fantastiska konstverk och ladda batterierna med en varm kopp kaffe innan gourméturens sista stopp.

Sista men absolut inte minsta stoppet blev hos M.Bergman´s fisk & Gårdsbutik. Ägaren Martin berättade lite historia om hur allt började och lite hur det ser ut idag. Han visade butiken där dem säljer lokalprodukter och hantverk från hela kommunen.

Vi fick se dem stora rökugnarna där dem bl a röker den populära pepparlaxen som han vunnit SM i mathantverk med. Självklart fick smaka av den otroligt goda pepparlaxen.

 

SESNordic vill tacka Stina på Saiva Camping för en trevlig och god eftermiddag.

Har du frågor? Kontakta oss!