Sökmotorn Bing tar stadiga marknadsandelar i världen

Används sökmotorn Bing? Använder inte alla Google? Den generella uppfattningen är att Bing används sparsamt. Men här har det hänt grejjer och kanske blir du t.o.m. förvånad över hur stora Bing faktiskt har vuxit sig idag.

Ny statistik visar spännande siffror

Microsoft har släppt ny statistik som visar på den positiva utveckling sökmotorn har gjort de senaste åren.  Enligt statistiken, som i stor utsträckning baseras på data från comScore, har Bing nu en marknadsandel i USA på 33% när det gäller surfning via stationära enheter. 1/3 del av USA:s stationära surfning alltså. Microsoft hävdar även att sökmotorns världsomfattande marknadsandel är på 9% och att det sker 12 miljarder sökningar per månad. Inte illa.

Microsofts bästa marknader är de traditionellt engelsktalande. I Storbritannien har Bing 26%, 17% Kanada och 12% i Australien, men även 24% i Taiwan, 19% i Hongkong och 19% i Frankrike.

Klicka på bilden för större format

Marknadsandelar för Bing.

Vilka är det som använder Bing?

Enligt Microsoft tenderar användarna att vara äldre och mer välbärgade och är därtill i stor utsträckning grundare av företag och företagare. Bings större marknader är lukrativa resor, detaljhandel och finansiella tjänster, följt av bil- och konsumentförpackade varor.

Bing är på väg mot 5 miljarder dollar i intäkter per år och har haft en årlig tillväxt på 30-40% under det senaste året, till stor del drivit av tillväxten i Windows 10-implementering, enligt Steve Sirich, General Manager of Bing Ads.

Bings nästa steg sägs vara att utnyttja Microsofts sociala nätverk, LinkedIn, som köptes förra året.  Här kommer de bland annat att kunna kombinera Bings sökstatistik med Linkedins 500 miljoner starka publik- och identitetsdiagram. Hur det ska göras och vad som kommer ske kan man bara fantisera om 🙂

Vad gör vi nu?

Annonsörer bör definitivt se över Bing Ads och annonsering. Med dessa marknadsandelar och den påvisade goda utvecklingen är Bing inte att sopa under någon matta.

Vill du veta mer om Bing och Bing Ads? Tveka inte att kontakta oss. Och självklart är vi certifierade för Bing Ads.

PS: Vi har öppet på kontoret hela sommaren 🙂

Trevlig sommar önskar jag Er alla!

 

Har du frågor? Kontakta oss!