Utökade textannonser i Google AdWords – Hur gör man? Kostar utökade annonser något extra?

Vad är utökade textannonser i Google AdWords?

De utökade annonserna har mer plats för annonstext än de vanliga standardannonserna. De är dessutom optimalt anpassade till mobila enheter.

utokade-textannonser-adwords-sesnordic

Utökade textannonser liknar standardannonser men är utökade med följande funktionalitet:

  1. Utökade textannonser har två rubrikfält i stället för ett. Varje rubrik kan bestå av upp till 30 tecken per rubrik, istället för 25. Rubrikerna visas bredvid varandra, åtskilda av ett bindestreck. Beroende på skärmstorlek på den potentiella kundens skärm kan rubrikerna radbrytas.
  2. De två beskrivningsraderna har slagits samman till ett fält. Istället för två beskrivningsrader med 35 tecken vardera, som i standardtextannonser, har utökade textannonser ett beskrivningsfält med 80 tecken.
  3. Visningsadressens domän baseras nu på den slutliga webbadressens domän. Med utökade textannonser behöver inte visningsadress anges. Istället använder AdWords domänen från den slutliga webbadressen med möjlighet att kombinera den med de två nya, valfria fälten Sökväg. Fälten läggs till i visningsadressen efter webbplatsens domän.
  4. Nu när utökade textannonser är mobiloptimerade behöver man inte längre välja inställningen för mobila enheter. En förhandsgranskning av annonsen genereras, som den ser ut både på datorer och på mobiler, medan den utökade textannonsen skapas.

Hur gör man för att få utökande textannonser?

Det hela sätts enkelt upp i AdWords eller i AdWords Editor.

Från och med den 26 oktober 2016 har AdWords inte längre stöd för att skapa eller redigera standardtextannonser. Nya textannonser som skapas efter det datumet ska använda formatet utökade textannonser. Befintliga standardtextannonser fortsätter visas efter den 26 oktober 2016.

Kostar de något extra?

Nej. Du debiteras enligt modellen för standardannonser.

Guide till utökade textannonser

Google AdWords har tagit fram en användbar guide som utförligt beskriver utökade textannonser. Här finns även svar på vanliga frågor.

Undrar ni över något angående utökade textannonser så tveka inte att höra av er till oss så hjälper vi dig!

Vi hjälper er även att öka er exponering med Google AdWords!

 

Har du frågor? Kontakta oss!