Vårstäda ditt företags sociala medier – 4 enkla tips!

Här delar vi med oss av 4 enkla tips för att se till att ditt företags sociala medier är uppdaterade och inte skrämmer sommargästerna eller någon kund 🙂
  • 1. Uppdatera profilbilder och omslagsbilder

Gå igenom omslagsbilder och profilbilder för att säkerställa att de är aktuella. 2 år gamla? Dags att fräscha upp. En sommarbild från fikarasten eller kontorsfönstret, ditt företags medarbetare eller något annat som representerar er verksamhet och företagskultur på ett bra sätt.

  • 2. Analysera valet av de sociala medier ditt företag använder (eller inte) idag

Fattas det någon kanal som verkar vara populär? Gå även igenom de kanaler ni använder idag och se över så att ni är aktiva samt hur ni eventuellt har kopplat ihop eller integrerat kanalerna. Tomma integrerade flöden är ingen hit. Gå även igenom vilka kanaler som fungerar bra och vilka ni kanske kan välja bort.

  • 3. Se över vilka som har åtkomst till företagets sociala konton

Gå igenom vilka som ha rättigheter till era sociala konton. Har någon slutat men fortfarande ligger som Administratör på er Facebook exempelvis? Se till att de som bör ha tillgång till era konton har det och ta bort de som inte längre behöver det.

  • 4. Kontrollera era företagsuppgifter så att allt stämmer

Kolla så att adress, tfn, öppettider m.m stämmer och är korrekta. Kontrollera även de tjänster ni erbjuder att allt är uppdaterat och riktigt. Något kan ha bytt namn? Ni kanske erbjuder fler tjänster än vad ni beskriver idag?

Och Tusen Tack för att ni följer oss i våra kanaler <3!

Har du frågor? Kontakta oss!