Hur du filtrerar bort din egen trafik från Google Analytics – SESGuide

Marika Sjöberg - Technical manager/Project manager
rebecca@sesnordic.se

Det är viktigt att filtrera bort sin egen trafik från rapporterna i Google Analytics eftersom statistiken blir väldigt missvisande om den egna trafiken räknas in. Tänk dig att du lagt upp en ny artikel. Varje gång du själv går in och läser denna artikel, kanske för att korrläsa eller ändra något, så räknas det som ett besök* i Google Analytics. Eller ni kanske har er webbplats som startsida i webbläsaren? Då blir det ett besök till. Lösningen för detta är att exkludera sin egen trafik.

I detta avsnitt av SESGuide visar Marika Sjöberg Hur du exkluderar ditt eget IP-nummer i Google Analytics för att få mer korrekt statistik. Kort och enkel guide som visar hur du lägger in filtret i Google Analytics samt Var och Hur du hittar din IP-adress. Se senaste avsnittet!

* Ett besök i Google Analytics är en interaktion mellan en besökare (egentligen besökarens webbläsare) och webbsiten. Ett besök avslutas när besökaren har varit inaktiv på webbsiten under 30 minuter, när trafikkällan ändras eller det blir ett nytt dygn.

Har du frågor? Kontakta oss!